Blog

tsubamemarkt

Puur Japans geluk op vrijdag de 13e

In 2014 was ik op de Japanse tv in een reisprogramma over Rotterdam. Er kwam een Japanse filmploeg en een Japanse presentatrice  in de winkel! Later ontving ik een cd van het programma.

In 2017 kwam er een Japans echtpaar in de winkel. Ze hadden het reisprogramma gezien op de Japanse tv met mijn winkel erin ! Zelf hebben ze een antiekwinkel in Tokio http://www.tsubamemarkt.com.  Vervolgens hebben  ze zorgvuldig een aantal stukken uitgezocht en heb ik alles stootvrij en vliegtuigproef verpakt. Altijd leuk buitenlandse klanten.

En dan is het vrijdag 13 april 2018

Het Japanse echtpaar is terug. Meneer begroet mij heel enthousiast en herken ik ze. Ze hebben een fantastische gadget bij zich; een vertaalcomputer.

Zo wordt het makkelijker om met elkaar te praten. We hebben het over verzenden, inpakken, de douane en de handel in Tokio én over 20% korting. Het resultaat is drie ingepakte dozen richting Tokio.

In het Engels hoor ik de laatste zin uit de  gadget computer komen, door meneer ingesproken:

You are great !!

nine_barcode_types

Help, we hebben een webshop ( en andere problemen)!

Een groot deel van het servies dat in de winkel staat, is ook via de webshop te bestellen.  Het bijhouden van de webshop is een enorme klus, omdat we van alles maar enkele stuks hebben. Wanneer een theepot verkocht wordt, komt er zelden een zelfde voor terug. Elk stuk servies moet dus apart omschreven, opgemeten en gefotografeerd worden. Als er servies uit de winkel verkocht wordt, is het zaak om het direct van de webshop te halen. Als we dat vergeten, kan het nog besteld worden. En dat gebeurt nog wel eens. Dan moeten we bellen en een alternatief voorstellen, geld terugstorten of iets extra geven. Door schade en schande wijs geworden proberen we nu met ijzeren discipline te voorkomen dat dit gebeurt. Alle artikelen hebben een handmatig toegevoegde unieke code ( ik heb geen barcodes). Zodra we iets verkopen halen we het gelijk van de webshop. Inmiddels staan er 2456 artikelen op, allemaal handmatig ingevoerd.

Toch is een webshop het antwoord op meer verkoop. Ik verheug me elke dag op een bestelling naar het buitenland. Dat kan elk land ter wereld zijn via Instagram. Het blijft een uitdaging om een doos met de juiste papieren en op de juiste manier verpakt aan DHL over te dragen. Er zijn moeilijkheden met de douane, de doos raakt zoek of de doos komt terug. Ik blijf hardnekkig doorgaan om de doos op haar bestemming te krijgen.  Dat is nog nooit mislukt.

Sam on the front

62. Wat heeft ‘The Paris Blues club’ met servies te maken?!

We zijn in New York en willen naar een club met live muziek (10 maart 2018).  We verblijven in de wijk Harlem, dus dat moet lukken. Op internet  vinden we de beroemste en oudste bluesclub van Harlem, namelijk ‘the Paris Blues Jazz club’  en het is ook nog te lopen vanaf ons adres!   De zaak blijkt nog leeg,maar de band speelt al. Samuel Hagress(81) de baas van de club zit met zijn barkeepster  Luz Stokes, aan de zijkant van de bar. Ze nodigen ons uit om bij hen te komen zitten.  Ik vertel Luz dat ik  in Amerika ben voor zaken en dat ik in servies handel.  Luz blijkt gèk op servies. Ze wil alles weten en alle foto’s zien’.  Ze bestelt ter plekke een koffie set van Royal Albert. Luz kijkt mij voor de rest van de avond verliefd aan en geeft mij ‘lots of hughs’.  Elke keer komt ze met nieuwe ideeën hoe we het servies in de club aan de man kunnen brengen,’this will be booming’. De doos is  onderweg naar Luz en als je in New York naar de Paris Blues Jazz club gaat, doe Luz dan de groeten van mij.

http://parisbluesharlem.webs.com/

dots design bewerkt

61. Workshops bij het derde Servies met een bijdrage voor het KWF kankerbestrijding

‘het derde Servies’ is vanaf 1 juni 2018 zeven jaar op de Nieuwe Binnenweg en omdat we al zo lang volhouden hebben we de hele maand juni evenementen en acties. We geven o.a. 2 verschillende werkshops:

Servies beschilderen met stippen

Vrijdag 1 juni 2018 hebben we een workshop voor 8 personen van Dots Design, Julia Kolbeek komt jullie leren hoe je servies kunt beschilderen met stippen. De borden worden vervolgens gebakken in de oven en je kunt het resultaat later in de winkel ophalen.

De workshop duurt van 14.00 tot 16.30 en kost € 39,50 pp. Je ontvangt hiervoor koffie of thee met iets lekkers en twee serviesstukken om te beschilderen. Ook de verf en de kwasten worden ter beschikking gesteld. Voorbeelden op Instagram vindt u bij dotsdesign_nl  

Servies sjabloneren met dieren

Vrijdag 8 juni 2018 hebben we een workshop voor 8 personen van Maison7, Indira komt jullie leren om servies te beschilderen door met sjablonen te werken. Zij neemt sjablonen mee van dieren, je kunt ook je eigen sjablonen mee nemen. De workshop duurt van 14.00 tot 16.30 en kost € 39,50 pp. Je ontvangt hiervoor koffie of thee met iets lekkers en twee serviesstukken om te beschilderen. Ook de verf en de kwasten worden ter beschikking gesteld. Voorbeelden op Instagram  bij Maison7Rotterdam.

Na afloop ontvangt je nog een goody bag. 

Voor elke betalende deelnemer maakt het derde Servies € 10,- over op het KWF- fonds

Als de workshops snel vol zijn, dan herhalen we deze in de tweede helft van juni nogmaals.

Stuur een mail naar info@hetderdeservies.nl onder vermelding van:

Workshop 1, Dots Design

of

Workshop 2, Maison7

 

Naam, telefoonnummer

Overmaken van € 39,50 naar het derde Servies

Workshop 1 of 2

NL70 INGB 0005 9985 01

 

Uw inschrijving geldt pas als het geld is overgemaakt.

 

 

walvis

60. Kleine vis zoekt aansluiting bij grote vis

Op 13 maart bereik ik het hoogtepunt van mijn reis door Amerika: ik heb een afspraak met de directeur van Replacements.ltd  in Amerika.  Dit is de grootste Vintage servieszaak ter wereld midden in North Carolina.

Ruimschoots op tijd bereiken we het gigantische complex. We hebben dus alle tijd om door de enorme winkel te lopen, waar zoveel mooi servies staat, dat je er duizelig van wordt. De moed zakt me in de schoenen. Wat doe ik hier, hoezo heb ik een afspraak?

Maar goed, daar staat meneer al. We worden met alle egards ontvangen en nemen plaats aan een tafel in een indrukwekkend kantoor. Ik heb drie zeldzame borden uit de winkel meegenomen en dat blijkt een goede binnenkomer. Meneer is onder de indruk!

Hij vertelt eerlijk dat hij nogal wat hoofdbrekens heeft om de 400 medewerkers aan het werk te houden.  Daar heb ik gelukkig (nog) geen last van. We hebben een heel serieus gesprek over de markt in Europa en Amerika en over hoe je de buitenlandse markt aanboort.  En ja, daar blijk ik meer verstand van te hebben dan hij. Met stijgende verbazing kijkt hij me aan als hij me hoort vertellen over hoe ik buitenlandse klanten vind. We sluiten het gesprek af met de afspraak dat hij in het team bespreekt wat men mogelijk van het derde Servies zouden kunnen inkopen. Daarna krijgen we een rondleiding door de winkel en door het complex. Het is drie voetbalvelden groot met inpak-en verzendruimtes, mensen die de hele dag aan de telefoon zitten en een aantal inname balies voor servies. Dan nog eindeloze hallen met voorraad, gesorteerd en geordend.

Dit gesprek wordt vervolgd, ik weet het zeker.

0399340C-EA61-4656-A14F-A5265C7B67D7

59. Rotterdamse zakenvrouw van het jaar!


Als ik voor de tweede dag in New York ben en ergens wifi heb, kijk ik op mijn email: ‘Beste zakenvrouw, u bent voorgedragen voor een van de ‘Zakenvrouw Awards 2018’

Mijn glimlach gaat van oor tot oor, dat is leuk! Maar wie heeft mij dan opgegeven? Lynde weet van niks ( mijn hulp in de winkel). Rick heeft me ook niet opgeven (pr). Dan is het misschien Mieke van der Linden (creative producer). Zij regelt wel eens vaker iets leuks voor mij. Nou ja, ik kom er nog wel achter.

Heb jij mij opgegeven? Geweldig, laat het me weten!!

Bob Page, CEO of Replacements Ltd_ bewerkt

58. America, here I come!

Vanmiddag zit ik in het vliegtuig naar New York. Ik heb  er zin in. Los van wat je allemaal MOET zien in New York, ga ik morgen eerst naar het meest luxe warenhuis wat er is nl. ‘Bergdorf & Goodman’  aan het Central park. Op de vijfde verdieping bevindt zich een goed bewaard geheim, namelijk een Vintageservies afdeling ‘The Vintage Dinningroom’. Het is voor mij een Walhalla. Dit wordt de derde keer dat ik er naar toe ga en ik  ga opnieuw proberen om zaken te doen. Wat wij in de winkel hebben zou daar perfect passen ( zij vragen alleen andere prijzen). Ik vraag dus naar de namen en emailadressen van de inkopers van de afdeling, ik aan ze wil verkopen. Het is de twee vorige kern niet gelukt, maar 3 x is scheepsrecht.

De volgende dag ga ik naar Bardith, dat is een walhalla voor antiek Europees servies. Onbetaalbaar maar zo prachtig. Duidelijk dat hij ook geen zaken met mij wil doen.

Dan heb je nog  The Porcelain Room, verrassend genoeg gedreven door een Nederlander, zij zijn de importeur voor het Duitse topsegment porselein  “Meissen”  in New York.

Vervolgens vlieg ik naar Raleigh/Durham in North Carolina, om de grootste tweede hands servieszaak te bezoeken van heel Amerika, namelijk Replacements.ltd in McLeansville. Ze verkopen ook losse deksels, potjes en schotels en hebben meer dan  300.000 stuks op voorraad. De afspraak met de baas staat, ik heb hem gezegd dat ik de grootste Replacements.ltd in Europa wil worden.

Hoezo hoog gegrepen?

container 3

57. Wanneer gaat er een volle container naar het buitenland?

Via Instagram vergroot je je bereik tot de wereld  en zo tot je webshop. En daar is het mij om te doen. Ik wil graag buitenlands afzetgebied, want in Nederland willen de meeste mensen hun servies juist kwijt. Ik verkoop natuurlijk wel in eigen land, maar een Nederlander heeft alles al en méér. Daarom verheug ik altijd op de bestellingen uit het buitenland. Inmiddels zijn er een groot aantal landen in Europa waar ik regelmatig servies naar stuur. Buiten Europa zijn dat vooral Indonesië en Thailand.   Soms zijn er moeilijkheden met douane of raken dozen zoek, maar dat gebeurt gelukkig niet vaak.  Omdat het overschot aan servies bij ons zo enorm is vanwege de vergrijzing, blijf ik op zoek naar een groot afzetgebied. Misschien Saudi Arabië, Hong Kong of China? Mijn droom is om een hele container te vullen.  Op tv zag ik een Chinees bedrijf die voor Europese bedrijven je webshop aanpassen voor de Chineze markt. Ik was gelijk enthousiast.  Wordt vervolgd als er wat van komt.

IMG_3695

56. Hoe overleef je met een Vintage-servieszaak op de Nieuwe Binnenweg?

In juni 2011 ging bij mij ‘het roer om’  en startte ik een vintage servieszaak op nr. 208 A.

Hoe dit zo gekomen is, heb ik al eens uitgelegd in blog nr. 28 https://www.hetderdeservies.com/28-over-ons/

Omdat dit het goedkopere gedeelte van de Nieuwe Binnenweg  was, (verder van het centrum) kon ik het me permitteren. Ik bleef 4 dagen als beleidsadviseur bij de gemeente Rotterdam werken en opende met hulp 4 dagen de deuren van de winkel.

Geen flauw idee wat er komt kijken bij het openen van een winkel, laat staan wat het is om zelfstandig ondernemer te zijn.  Zo kreeg ik na 3 maanden een enorme belastingaanslag. Ik bleek geen BTW- aangifte te hebben gedaan. Nog nooit van gehoord! Blijkbaar zo vanzelfsprekend, dat niemand mij dat verteld had.

Dan open je de winkel feestelijk met de deelgemeentevoorzitter en een feestje  en kun je beginnen.

De winkel zag er erg mooi uit en ik was trots, maar de eerste maanden kwam er nauwelijks iemand binnen. Het was welliswaar grote vakantie maar er bleef toch nog wel iemand in de stad? Nee dus, in ieder geval geen mensen die bij mij binnenkwamen.  Wel kwamen er rekeningen;  voor het pin-apparaat, voor de webshop, voor gas, water en licht.  Na een tijdje begon ik mij zorgen te maken.  Ik moest iets doen aan promotie!  Maar  waarvan dan zonder inkomsten?

Ik doorkruisde de hele stad op mijn fiets en legde overal kaarten en folders neer. Dat was het begin van een enkele klant in de winkel die zei, ‘ja ik zag u kaart bij de huisarts’ ….. Daarna had ik een gratis artikel in de Havenloods en dat hielp ook.

Tegenwoordig voel ik me een soort van ‘ondernemer’. Ik heb een winkel en een webshop, heb regelmatig hulp en verdiep me in promotie.

Maar…na 7 jaar zit ik er nog! Ook al word ik er niet rijk van, mijn omzet is flink gegroeid en ik zie het als een uitdaging om mijn servies te verkopen.

Wil je ook een zaak beginnen en wil je dat eens met mij bespreken? Maak een afspraak en ik vertel je graag wat ik weet.

06-22353930

Samion Pioenroos

55. PR man jaagt mij uit mijn comfortzone!

“Wat doen we met Valentijn?” vraagt Rick als hij komt,  ‘met Valentijn, hoezo? Ik kan het servies met rozen in de aanbieding doen of de zijden rozen’.  ‘Nee ik bedoel een actie of een evenement’. Ok, zo heb ik het nog niet bekeken, maar goed ik sta er voor open.

‘Wat denk je van een brunch hier in de winkel, dat een stel dat kan winnen als ze met een goed verhaal komen? “.  Nou zeg wat een toestand, waar moeten we de tafel dekken, hoe maken we het romantisch en vindt iemand dat wel leuk?  Toch zeg ik dat het goed is, ‘verzin maar iets’.

Even later is de tekst klaar en we gaan een filmpje maken,  omdat ik zo’n tekst nooit zelf zou verzinnen, kan ik het ook niet uit mijn hoofd leren. Ik krijg het gewoon niet gezegd.

‘Goed’ zegt Rick, ‘ik ga naar Albert Hein en als ik terugkom, heb jij een tekst ingestudeerd’.  Ja Rick, natuurlijk Rick.

Als hij terugkomt heb ik een tekst. Vervolgens is Rick pas tevreden na de 4e opname, maar dan staat het erop en zet hij het op Facebook.  Vervolgens krijg ik iedereen die ik ken over me heen, wat is dat nu weer voor actie, zo kennen ze me niet.  Grappig vinden ze het wel.

Maar na 3 dagen hebben we al een bereik van 3000 mensen en ja daar gaat het om!

Top Rick!